Vatandaşa destek şart

TESK Başkanı Palandöken: “Bankaların yüksek komisyonları vatandaşı bezdiriyor”

Vatandaşa destek şart
REKLAM ALANI
Yayınlama: 21.10.2024
9
A+
A-

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların vatandaştan aldığı yüksek komisyon ve işlem ücretlerinin, özellikle ekonomik sıkıntıların arttığı bu dönemde, vatandaşa ve esnafa büyük yük getirdiğini vurguladı. “Yüksek işlem ücretleri vatandaşları bezdiriyor,” diyen Palandöken, bankaların vatandaşlara destek olmak için inisiyatif alması gerektiğini belirtti.

BANKACILIK MASRAFLARI AZALMALI
Palandöken, artan dijitalleşme ve kart kullanımıyla bankacılık masraflarının azalmasını bekleyen vatandaşların her gün yeni bir masrafla karşılaştığını ifade etti. Şubelerde, ATM’lerde ve elektronik ortamda yapılan işlemlerden ücret alınmasının yanı sıra kartsız dijital işlemlerden de hizmet bedeli kesildiğini dile getirdi.

“LİMİTLER YENİDEN BELİRLENMELİ”
Palandöken, vatandaşın para çekim limitlerine dikkat çekerek, özellikle büyük tutarlarda yaşanan zorlukların altını çizdi. “Vatandaş parasını çekerken belirli limitlerin yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Aynı bankanın farklı şubeleri arasında bile ücret alınıyor, bu adil değil. Emekli maaşı çekerken ya da günlük işlemler yapılırken ekstra ücretlerin kaldırılması lazım,” dedi.

KOMİSYONLARDA STANDART OLMALI
Bankacılık işlemlerinde komisyon ve masrafların belirli bir standarda oturtulması gerektiğini ifade eden Palandöken, özellikle 7 bin liraya kadar olan işlemlerde yaşanan sıkıntıların vatandaşı mağdur ettiğini belirtti ve komisyonların kaldırılması çağrısında bulundu.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.