AFAD’dan sel felaketi tedbirlerine devam

Bir kişi hayatını kaybetti, kayıp kişiyi arama çalışmaları sürüyor…

AFAD’dan sel felaketi tedbirlerine devam
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.08.2024
31
A+
A-

Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde aşırı yağışların yol açtığı sel ve su baskınları hayatı olumsuz etkiledi. AFAD, müdahale çalışmalarının sürdüğünü ve Kırşehir’de bir vatandaşın hayatını kaybettiğini, Kayseri’de ise bir kişinin arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

YAĞIŞ UYARISI SONLANDIRILDI

AFAD’dan yapılan açıklamada, 11 il için yağış uyarısının sonlandırıldığı belirtildi. Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Sivas, Kayseri, Aksaray, Niğde, Adana, Osmaniye ve Mersin için sarı yağış uyarısının kaldırıldığı, ancak Samsun ve Ordu’da turuncu yağış uyarısının sabah saat 08:00’e kadar devam edeceği ifade edildi.

KAYSERİ’DE HEYELAN VE KAYIP ARANIYOR

Kayseri’nin Bünyan ilçesi Güllüce mahallesinde aşırı yağışlar sonucu heyelan meydana geldi. Heyelan sonrası 8 araç ve 32 kişi güvenli alanlara tahliye edildi. Bir aracın dere yatağında sürüklendiği ve araçtaki bir kişinin halen kayıp olduğu bilgisi paylaşıldı. 150 kişilik arama kurtarma ekibi, kayıp vatandaşı bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kırşehir’de sele kapılan bir kişi sudan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

TEDBİRLER DEVAM EDİYOR

Samsun’da aşırı yağışlar nedeniyle 150 tarım işçisi güvenli alanlara tahliye edildi. Nevşehir’de de sel ve su baskınlarından etkilenen 15 kişi güvenli alanlara alındı.

 

REKLAM ALANI