Espiye Müftüsü Osman Gülbe’den Mevlit Kandili mesajı

Peygamber Efendimizin doğum günü vesilesiyle dualar ve rahmet mesajı

Espiye Müftüsü Osman Gülbe’den Mevlit Kandili mesajı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.09.2024
11
A+
A-

Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm İslam aleminin kandilini tebrik etti. Gülbe, mesajında Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğumunun tüm insanlık için büyük bir rahmet olduğunu vurguladı.

MEVLİT KANDİLİ’NİN ÖNEMİ

Gülbe, Mevlit Kandili’nin bu yıl 14 Eylül 2024 Cumartesi gecesi idrak edileceğini belirtti. Peygamberimizin (SAV) doğduğu gece olan Rebiulevvel ayının 12. gecesi, İslam dünyasında asırlardır çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu önemli gecede Kur’an okunup dualar edilmekte, Peygamberimize salat ve selam getirilmektedir.

PEYGAMBERİMİZ BÜTÜN ALEMLERE RAHMET OLARAK GÖNDERİLDİ

Gülbe, Hz. Muhammed’in (SAV) sadece İslam alemi için değil, tüm insanlık için bir rahmet vesilesi olduğunu ifade ederek, onun örnek hayatının insanlığın ihtiyaç duyduğu her türlü güzelliği barındırdığını belirtti. “Peygamberimiz, hak ve hakikate şahit, iyilik yolunda müjdeleyici, batıla karşı uyarıcıdır,” dedi.

MESAJINDA KUR’AN AYETİNE YER VERDİ

Gülbe, Kur’an-ı Kerim’de Ahzâb Suresi 45-46. ayetlerine atıfta bulunarak, Allah’ın Hz. Muhammed’i (SAV) bir şahit, müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdiğini hatırlattı. Aynı zamanda Peygamber Efendimizin örnek ahlakını tanımaya ve hayatına dahil etmeye olan ihtiyacın altını çizdi.

MEVLİT PROGRAMI DÜZENLENECEK

Mevlit Kandili nedeniyle 14 Eylül 2024 Cumartesi gecesi akşam-yatsı arası Mescidi Aksa Camii’nde bir mevlit programı gerçekleştirileceği, ayrıca köy ve mahalle camilerinde de özel programlar düzenleneceği bildirildi.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.