Giresun, 28 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesine sahip!

Türkiye özel hastanelerde yaşanan yeni doğan cinayetleri ile sarsılırken, Giresun’da yeni doğan bebekler emin ellerde.

Giresun, 28 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesine sahip!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.10.2024
11
A+
A-

28 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesine sahip olan Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, zaman zaman ihtiyaç duyulduğu durumlarda bölge illere de hizmet vermenin gururunu yaşıyor.

Giresun Vali Yardımcısı Alpaslan Altınışık, İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Muhammet Bulut ile birlikte Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ ni ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Altınışık ve Sağlık İl Müdürü Bulut, Hikmet Aydoğan Gezmiş Genel Yoğun Bakım Ünitesini inceleyerek, yeni doğan yoğun bakım ünitesi hakkında Hastane Başhekimi Doç. Dr. Berkan Şahin’den bilgi aldı.

Başhekim Doç. Dr. Şahin, hastanede 28 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi bulunduğunu belirterek, burada yeni doğan yoğun bakım uzmanı tarafından gebelik hafta sınırı olmaksızın en küçük prematüre bebeklere dahi hizmet verildiğini kaydetti.

İL DIŞINA BEBEK SEVK EDİLMİYOR

Tıbbi envanter listelerine hipotermi cihazının eklenmesi ve Rop muayenelerinin artık Giresun’da yapılmaya başlanmasıyla beraber artık il dışına yeni doğan sevklerin bittiğini ve il dışından hasta kabul ettiklerini belirten Şahin, Sağlık Bakanlığının ‘Doğal Olan Normal Doğum’ projesi kapsamında gebe okulunun aktif şekilde kullanıldığını ve hastanede yeni hizmete giren suda doğum ünitesi ile beraber sezaryen oranlarının azaltılması için çalışmalar yapıldığını söyledi.

GEBE OKULU ÜCRETSİZ

Başhekim Şahin, gebe okulunda 20 hafta ve üzeri tüm gebe, eş ve yakınlarına yönelik düzenlenen eğitimlerin ebe, uzman doktor, diyetisyen, psikolog ve fizyoterapist tarafından tamamen ücretsiz verildiğini de sözlerine ekledi.

Vali Yardımcısı Alpaslan Altınışık, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Berkan Şahin ve yeni doğan yoğun bakım ünitesi personellerini kutlayarak, sağlıklı nesiller temennisinde bulundu.

HABER: NAMIK BALTAOĞLU

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.