Giresun Valiliği’nden tarıma ve çevreye büyük destek

Giresun Valiliği, kahverengi kokarcanın tarım ve çevreye verdiği zararları önlemek için önemli bir adım attı.

Giresun Valiliği’nden tarıma ve çevreye büyük destek
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.10.2024
Düzenleme: 20.10.2024 09:39
16
A+
A-

Giresun Kalkınmayı Destekleme Derneği’nin hazırladığı ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen “Kahverengi Kokarcanın Popülasyonunun Azaltılması ve Olası Zararların Önlenmesi Projesi” kapsamında Valilik öncülüğünde bir protokol imzalandı.

PROTOKOL İMZALANDI: MÜCADELEDE İLK ADIM

Proje protokolü, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında düzenlenen törende imzalandı. Törene, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdür Vekili Havva Akgün, İl Yazı İşleri Müdürü Ali Bilen ve Dernek Başkanı Cem Mutlu Türkseven ile dernek kurucu üyeleri katıldı.

ZARARLI BÖCEKLERİN YAYILMASI ENGELLENECEK

Proje kapsamında, kahverengi kokarcanın popülasyonunu kontrol altına almak amacıyla biyosidal ilaçlar ve feromon tuzaklar kullanılacak. Bu yöntemlerle zararlı böceğin yayılmasının önüne geçilmesi planlanıyor.

HEM TARIM HEM ÇEVRE KORUNACAK

Giresun Valiliği, bu çalışma ile hem tarımsal üretimi korumayı hem de çevresel zararları en aza indirmeyi hedefliyor. Proje, bölgedeki tarım ve ekosistem üzerindeki olumsuz etkileri azaltmaya yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.