Kur’an’dır yürekleri yatıştıran, acıları dindiren kitap

Yağlıdere’de düzenlenen Kur’an Ziyafetinde din görevlilerince Kur’an-ı Kerim’den aşırlar, ilahiler ve kasideler okundu, eller semaya kaldırılarak dualar edildi.

Kur’an’dır yürekleri yatıştıran, acıları dindiren kitap
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.05.2023
16
A+
A-

İl Müftülüğü, her ay farklı bir ilçede “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Dua Programı” düzenliyor.  Bu kapsamda Yağlıdere Müftülüğü ev sahipliğinde vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen programda Kur’an nidaları yükseldi. Kur’an-ı Kerim eğitiminin yaygınlaştırılması, Kur’an-ı Kerim’in ezberlenmesi ve güzel okunmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen programda din görevlileri Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu.

Yağlıdere Merkez Eski Camii’nde düzenlenen programda Yağlıdere Olukdüzü Camii İmam Hatibi Cemil Bayram, Görele Menteşe Köyü Camii İmam Hatibi Onur Can Arslan ve Espiye Ulu Camii Müezzin Kayyımı Hüseyin Kömürcü Kur’an-ı Kerim’den aşırlar okudu. Programda cemaate hitap eden İl Müftüsü Ramazan Topcan, “Kardeşlerim! Kur’an-ı Kerim okunan yere rahmet ve bereket iner. Kur’an bulunduğu her yere kıymet, bereket ve izzet ihsan eder. Kur’an okunduğunda sadece kulaklarda kalmamalı, yüreklere de inmeli, indirilmelidir. Kur’an hasta yürekler için şifadır. Kalplerin bereketi Kur’an’dadır. Kur’an’dır yürekleri yatıştıran, acıları dindiren kitap.” dedi. İl Müftüsü Topcan’ın duasının ardından hep birlikte kılınan Cuma namazı sonrası vatandaşlara ikramda bulunuldu. Programa Yağlıdere İlçe Müftüsü Abdullah Bal, Şube Müdürü İsmail Aydın, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

REKLAM ALANI