Huzurlu ve güvenli ikinci yarıyıl için tüm önlemler alındı
Giresun’da, 2023-2024 eğitim öğretim yılının huzur ve güven içinde sürdürülmesi, öğrencilerin okul çevrelerindeki güvenliği ile trafik güvenliğinin artırılması amacıyla Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıda; 5 Şubat 2024 tarihinde başlayacak olan 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. döneminde, emniyet ve asayişin sağlanması ile trafik güvenliğine yönelik alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi, yeni tedbirlerin planlanması ve etkin denetimlerin yapılması, okul güvenliği, alkol-uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele, okul servis araçlarının çalışmaları ve karşılaşılabilecek sorunların çözümüne yönelik kararlar ele alındı.
“HER ŞEYİN TEMELİ EĞİTİMDİR”
Her şeyin temelini eğitimin oluşturduğuna dikkat çeken Vali Serdengeçti, eğitim, öğretmenler ve öğrenciler aracılığıyla geleceğimizi inşa ettiğimiz kutsal bir süreçtir. Eğitim, sadece bilgi aktarımı değil, aynı zamanda öğrencilere karakter kazandıran, faziletleri öğreten bir müessesedir. Geçmişimizi anımıza taşırken, aynı zamanda geleceğimize yön veririz. Bu nedenle, eğitim ve öğretimi büyük bir hassasiyetle takip etmeli ve gelişmeleri titizlikle değerlendirmeliyiz. Okullarımız, toplumun sinir uçlarıdır. Herhangi bir olay, kamuoyuna yansıdığında, toplumda bir endişe ve güvensizlik hissi oluşabilir. Bu nedenle, eğitim ve öğretim süreçlerini sürdürürken, kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve güveni sağlamak önemlidir. Eğitim, sadece öğretmen ve öğrenci arasındaki bir ilişki değildir. Aileler, sivil toplum kuruluşları, okul aile birlikleri ve tüm toplumun diğer kesimleri de bu süreçte aktif rol oynamalıdır. Eğitim, aynı zamanda bir toplumun esenliğinin merkezidir. Bu nedenle, toplumun tüm katmanları eğitim sürecine katkı sağlamalıdır. Eğitim ve öğretim, sadece geleneksel anlamda değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisiyle de şekillenmektedir. Modernleşmenin hız kazandığı günümüzde, bilgisayar ve dijital teknolojilerin eğitimdeki rolü büyük bir önem taşımaktadır. Bu noktada, eğitimde dijitalleşmeye ayak uydurmalı ve öğrencilere bu yeni dünya düzenine hazırlık sağlamalıyız” dedi.
“GİRESUN BİR EĞİTİM ŞEHRİDİR”
Millî Eğitim Bakanlığının, öğretmen-öğrenci ilişkisi açısından merkezi bir rol oynadığını belirten Vali Serdengeçti şunları kaydetti;
“Ancak, bu sürecin başarılı olması için sadece Bakanlık yeterli değildir. Tüm kurumlar, sivil toplum örgütleri, aile birlikleri, ebeveynler, emniyet ve jandarma gibi kuruluşlar da eğitimin bir parçası olarak bu sürece dahil olmalı ve kamu düzenini sağlamada yardımcı olmalıdır.
Son olarak, Giresun’u tanımlarken, bu şehrin bir eğitim şehri olduğunu vurguluyoruz. Ancak unutmamalıyız ki, eğitim sadece bilgi aktarımı değil, aynı zamanda değerlerimizi çocuklarımıza kazandırmamız gereken bir süreçtir. Mühendis, doktor, kimyager gibi mesleklerin yanı sıra iyi insan örneklerini yetiştirmeliyiz. Bu nedenle, hep birlikte çocuklarımızın geleceğini şekillendirecek, onlara doğru yolu gösterecek, değerlerle donatacak ve modern dünyaya hazırlayacak bir eğitim sistemini inşa etmeliyiz. Hep birlikte, çocuklarımızın geleceği için el birliğiyle çalışarak, Giresun’u daha da büyük başarılara taşıyabiliriz.”