Servis araçlarına sıkı denetim

Giresun Valiliği İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının başlamasıyla birlikte sorumluluk alanlarında bulunan 481 okul servis aracı ve sürücüsünü denetledi.

Servis araçlarına sıkı denetim
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.10.2024
9
A+
A-

9 Eylül-11 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen bu denetimlerde, öğrenci taşımacılığı yapan araçların güvenlik şartlarına uygunluğu ve ilgili mevzuatın gerektirdiği eksiklikler üzerinde duruldu. Jandarma Trafik Timleri, özellikle servis araçlarında yangın söndürme tüpü, ilkyardım çantası, emniyet kemeri, trafik sigortası gibi hayati unsurları titizlikle inceledi.

Denetimler sırasında eksiklik tespit edilen hususlarda bilgilendirme ve uyarılar yapılarak, eğitim öğretim yılı boyunca denetimlerin artırılarak devam edeceği bildirildi. Özellikle çocukların güvenliğini sağlamak için sürücülerin mesleki yeterlilik belgeleri, servis araçlarının periyodik bakımları ve gerekli donanımların tam olup olmadığı gözden geçirildi. Jandarma ekipleri, sürücülerin yasal şartlara uygunluğunu da kontrol ederken, güvenli bir eğitim-öğretim yılı için tüm paydaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.