TMO: Geçen yıl fındık üretimi arttı

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, fındık alımında son 5 yıldır kesintisiz görev aldıklarını belirterek, 2022 yılında fındık üretiminde ciddi bir artış gerçekleştiğini kaydetti. Genel Müdür Güldal, Tarım TV’de yayımlanan “Tarım Orman Gündemi” programında TMO faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TMO: Geçen yıl fındık üretimi arttı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 13.05.2023
33
A+
A-

TMO’nun iştigal alanına giren ürünleri, satış büfelerinde devam eden perakende ve uygun fiyatlı satışlarla tüketiciye ulaştırarak tüketiciye yönelik faaliyetlerde de bulunduğunu kaydeden Güldal “Ülke genelinde satış büfelerimiz ve yaklaşık 2000 Tarım Kredi Kooperatif Marketi var. Biz, onlarla birlikte çalışıyoruz ve bizdeki tüm ürünleri onlar üzerinden çok makul fiyatlarla tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Ayrıca yine tüm ürünlerimiz, PTT AVM üzerinden satışa sunuluyor. Fiyatlarımız piyasanın altında olduğu için tüketicimizin mutfağına katkı sağlıyor” dedi.

TMO’nun ülkemizin önemli ihracat ürünlerinden olan kuru üzüm ve fındıkla ilgili çalışmalarından da söz eden Güldal, “Son beş yıldır hem kuru üzümde hem de fındıkta kesintisiz görev aldık. Çok şükür başarıyla yönetmeye gayret ettik. 2022 yılında hem kuru üzüm hem de fındık üretiminde ciddi artışlar oldu. Özellikle bu ürünlerin ihracat amaçlı kullanılmasını istiyoruz, ülkemize döviz olarak dönmesini istiyoruz. 2020-2021 yılında kuru kayısı ve kuru incirde de görev aldık” ifadelerini kullandı.

“TMO LİSANSLI DEPOLARI ETKİN ŞEKİLDE KULLANMAYA DEVAM EDECEK”

Kendisine yöneltilen, lisanslı depoculuk faaliyetlerine yönelik soruyu da yanıtlayan Genel Müdürümüz “Lisanslı depo; ürünlerin en sağlıklı, en kaliteli muhafaza edilebildiği ve ürünlerin elektronik ticarete konabildiği bir yatırım türüdür. Biz, TMO olarak  en büyük destek ve teşviki, lisanslı depolardan ürün alarak yani üreticilerimizin lisanslı depolara verdiği ürünleri herkese satabildikleri gibi TMO’ya da satmalarının önünü açarak yaptık.” dedi.  Türkiye’de lisanslı depo kapasitesinin 9 milyon tonu geçtiği aktaran GÜLDAL  “Ürünü depoya teslim ettikten sonra üreticinin ürünü depolama sıkıntısı kalmıyor. Ülkemiz bu işi son yıllarda çok iyi yürütüyor. Bunda TMO’nun katkısı büyük. TMO stoklarının yaklaşık yüzde altmışı lisanslı depolarda muhafaza ediliyor.” diyerek önümüzdeki süreçte de TMO’nun bu depoları etkin şekilde kullanmaya devam edeceğini vurguladı.

“TMO, DÜNYA MARKASIDIR”

Üretici ve tüketici nezdinde TMO’nun “Dost” olarak nitelendirildiğini hatırlatan sunucuya Genel Müdür Güldal, “TMO, çiftçinin dostudur. 85 yıllık  tarihi olan ve o günden bugüne tarımsal üretimin, tarla ziraatının, üreticinin ilk olarak akılına gelen kurumdur. Üreticilerimizin her sohbetinin içinde TMO vardır. Aslında TMO, dünyada da bir markadır. Hangi ülkeye giderseniz bu sektörle ilgili hangi platformda bulunursanız bulunun TMO adı geçtiği zaman insanların veya sektörlerin dikkat kesildiği bir markadır. Bir yanda uluslararası bir kabulü, etkisi, gücü varken yurt içinde de üreticilerimizin ürünlerini pazarlama noktasında en garanti gördüğü ve güvendiği kurum TMO’dur. Elbette hem üretici hem de tüketicinin dostuyuz ve dost olmaya da devam edeceğiz” dedi.

REKLAM ALANI