TÜBİTAK’tan destek: Ağız kanserleri ve yapay zeka eğitimi

Dr. Öğr. Üyesi Şule Erdem’in yürüttüğü proje TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK’tan destek: Ağız kanserleri ve yapay zeka eğitimi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.10.2024
10
A+
A-

Giresun Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Şule Erdem’in yürütücülüğünü üstlendiği “Erken Tanı Yöntemleri ve Yapay Zeka Uygulamaları ile Ağız Kanserleri Eğitimi” projesi, TÜBİTAK-BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

YAPAY ZEKA VE ERKEN TANI VURGUSU

Proje, ağız kanserlerinin erken tanısında yapay zeka uygulamaları ve ileri tanı yöntemlerinin etkin kullanımı konusunda eğitim vermeyi amaçlıyor. Bu önemli proje, hem sağlık profesyonellerine hem de araştırmacılara yeni bilgiler sunarak kanser tedavisinde fark yaratmayı hedefliyor.

TÜBİTAK’TAN BÜYÜK DESTEK

TÜBİTAK’ın bilimsel etkinlikleri destekleme programı kapsamında destek alan bu projeyle Giresun Üniversitesi, bilimsel alandaki çalışmalarını bir adım daha ileri taşıyor. Yapay zekanın ağız kanseri tanısındaki rolü, modern tıp uygulamaları açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.