Felaketin Başlangıcı

Yayınlama: 09.11.2023
73
A+
A-

Artık var demeye gerek yok. Çünkü mal meydanda. Dünya sahip olduğu kaosun yanında savaş… En canlı örneği, İsrail-Savunmasız Filistin savaşı. İnsanlık kan ağlıyor, çünkü göz göre göre siviller katlediliyor. Erkek, kadın, çocuk, yaşlı, ergen, hiç fark etmez! Yaşın ne olduğunun önemi, işte bu savaş yüzünden geçersiz hale geliyor. Bir anlamda sözün bittiği yer. Söz bittiğinde kavga ortaya çıkıyor. Tabii ki, bu en basite indirgenmiş bir vaziyet. Kavganın bir üstü savaş denilse, neye yarar ki? Çünkü ismi ne olursa olsun, sonuçta hayat ve yaşam artık sona eriyor. Yani can çıkıyor, fakat huy aynen devam ediyor. Tabii ki iki devam için fırsat bulunuyorsa! Adamlar ve Yahudiler, dünyanın altından girip üzerinden çıkıyorlar, fakat dünya gündeminde her şey sanki güllük gülistanlık. Tabii ki Türkiye hariç. Çünkü ülkemizde gündem, bir anda Filistin’deki insan haklarının kökünden kazınmasıyla yerle yeksan oluyor.

Dünya üzerindeki birçok sorun ve çatışma içinde, İsrail ve Savunmasız Filistin arasındaki savaş, en acı verenlerden biri olarak öne çıkıyor. Sivillerin katledildiği bu savaş, insanlık için büyük bir trajedi oluşturuyor. Cinsiyet, yaş veya statü fark etmeksizin herkesin hayatı tehlikede ve bu durum yaşın veya cinsiyetin artık bir anlam ifade etmediği noktaya gelmiş durumda.

Kavga ve savaş arasındaki fark, sadece isimlendirmeyle sınırlı değil. Her ikisi de yaşamın sona ermesine yol açıyor ve insanlar acı çekiyor. Tüm dünya bu olayları gözlemliyor gibi görünse de maalesef birçok yerde bu trajedi gündemde değil. İsrail ve Filistin arasındaki çatışma, diğer olaylar arasında dikkati çekiyor, ancak diğer ülkelerin gündemlerine girmiyor.

Sonuç olarak; Türkiye ise bu trajediyi yakından takip ediyor ve Filistin’deki insan haklarının kökünden kazınmasına karşı sesini yükseltiyor. Bu savaşın sona ermesi ve insanların yaşam hakkının korunması için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerekiyor. Felaketin başlangıcı olarak nitelendirdiğimiz bu durum, insanlığın acilen çözülmesi gereken bir sorununun parçasıdır.

REKLAM ALANI
Yazarın Son Yazıları
09.06.2023
20.12.2023
12.05.2023