Giresun Atık Su Arıtma Tesisi projesinde sona gelindi

Giresun Belediyesi’nin hazırladığı ve Avrupa Birliği (AB) desteğiyle yürütülen Giresun Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’nde sona gelindi.

Giresun Atık Su Arıtma Tesisi projesinde sona gelindi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.10.2024
20
A+
A-

Çalışmaların kısa süre içinde tamamlanarak tesisin faaliyete geçeceği duyuruldu. Bu proje, Giresun’un atık su arıtma sorununu kökten çözecek ve tesis ile kanal toplama sistemi olmak üzere iki aşamadan oluşuyor.

22 MİLYON EUROLUK DEV YATIRIM
Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’nin toplam maliyeti 22 milyon Euro olarak belirlenmiş durumda. Bu maliyetin yüzde 77’si Avrupa Birliği, yüzde 9’u Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yüzde 14’ü ise Giresun Belediyesi tarafından karşılanıyor. Proje, çevreyi koruma ve sürdürülebilir şehircilik açısından büyük önem taşıyor.

BAŞKAN FUAT KÖSE ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Sanayi Sitesi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden proje hakkında bilgi aldı. Başkan Köse, çalışmalarda planlanan takvimin izlendiğini ve projenin kısa süre içinde tamamlanacağını belirtti. Köse, tesisin devreye girmesiyle birlikte şehrin en büyük sorunlarından birinin çözüleceğini ifade etti.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.