Giresun’un kültürel zenginlikleri İstanbul’da tanıtılıyor

Kağıthane Belediyesi ve Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen 17. Giresun Tanıtım Günleri, İstanbul Kağıthane Hasbahçe’de başladı.

Giresun’un kültürel zenginlikleri İstanbul’da tanıtılıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.10.2024
18
A+
A-

Giresun’un kültürel zenginlikleri, yöresel lezzetleri ve el sanatları, İstanbullularla buluşuyor. Etkinlik boyunca halk oyunları, yerel müzikler ve doğal ürünler de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. 20 Ekim’e kadar sürecek bu tanıtım günlerinde, Giresun’un yaylalarında yetişen ürünler ve Karadeniz’in zengin mutfak kültürü İstanbul’da sergilenecek.

YEREL ÜRÜNLER BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
Giresun’dan etkinliğe katılan esnaf Salim Özyılmaz, Bektaş Yaylası’nda ürettiği taze peynirleri İstanbullulara sunduğunu belirterek, “Yazın Giresun’da, kışın ise İstanbul’da satış yapıyoruz. Giresun’un yöresel tulum peyniri büyük ilgi görüyor,” dedi. Şebinkarahisar’dan katılan esnaf Fatih Şanlıtürk ise cevizli sucuk, pekmez ve pestil gibi tamamen doğal ürünleri tanıttıklarını söyledi ve herkesi bu kültürel zenginlikleri tatmaya davet etti.

ÖZTEKİN: “EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLUYUZ”
Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Giresun’un kültürel değerlerini tanıtan bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kağıthane halkını ve çevre ilçelerden vatandaşları etkinliğe katılmaya davet etti.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.