Minik yüreklerden şehitlere vefa

Giresun İl Müftülüğüne bağlı 15 Temmuz Çıtlakkale 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrenciler “Çanakkale Şehitlerini Anma Programı” düzenledi.

Minik yüreklerden şehitlere vefa
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.03.2024
14
A+
A-

Giresun İl Müftülüğüne bağlı 15 Temmuz Çıtlakkale 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğrencileri tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla “Anma programı” düzenlendi.

Programda minik öğrenciler tarafından Çanakkale Savaşı’ndan kesitler sahnelendi, şiir ve marşlar seslendirildi.

Programa katılan Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Çanakkale’yi geçilmez kılan kahramanları rahmetle, şükranla yad ettiklerini belirtti.

“VATAN HEPİMİZE EMANETTİR”

Vatan sevgisinin, Allah’ın kalplere nakşettiği benzersiz bir duygu olduğunu ifade eden İl Müftüsü Kılıçbay, “Çanakkale, Anadolu’nun her köşesinden, Rumeli’den, Bağdat’tan, Şam’dan, Üsküp’ten, Bosna’dan kopup gelmiş, dilleri ve renkleri farklı ama davaları aynı olan bir milletin omuz omuza verdiği mücadelenin adıdır. Çanakkale’de erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, öğrencisiyle, öğretmeniyle, tek vücut olup düşmana geçit vermeyen kahraman ecdadımız soylu bir mücadeleyle vatan toprağını müdafaa ederken, imanından güç almış, vatan sevgisiyle ayakta kalmıştır. Onlar, ezanımız dinmesin, bayrağımız inmesin, namusumuz çiğnenmesin diye canlarını feda etmekten kaçınmamıştır. Zira vatanı savunmak, bir milletin sahip olduğu maddi ve manevi bütün değerleri savunmaktır.” dedi.

“TARİH, ŞAN VE ŞEREFİN ADIDIR ÇANAKKALE”

Çanakkale ruhunu nesilden nesile aktarmak için çalıştıklarını ifade eden Müftü Kılıçbay, “Tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi, bizi biz yapan ve bugünlere getiren zaferlerimizi unutmayalım, unutturmayalım. Çanakkale’yi geçilmez kılan ruhu, şüheda fışkıran toprağımızın izzetini evlatlarımıza öğretelim. Ecdadımızın emanetine sahip çıkalım. Bu emaneti, aynı bilinç ve idealle yarınlara taşıyalım.” diye konuştu.

Programa İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ali Osman Yılmaz, Kur’an kursu öğreticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program sonunda minik öğrencilere Çanakkale Savaşı’nda cephedeki Mehmetçiğin yemeği olan çorba, üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.

REKLAM ALANI