Giresun Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu’nun düzenlediği “Sosyoloji Günleri” öğrenci sempozyumu, Fen-Edebiyat Fakültesi Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî amfisinde büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Sempozyum, üniversitenin farklı bölümlerinden öğrenciler ile akademisyenleri bir araya getirdi.
Etkinlik, Dr. Öğretim Üyesi Emine Erdoğan Çinaz’ın “Türkiye’de Sosyoloji Eğitimine Dair Bir Değerlendirme” başlıklı sunumu ile başladı. Sempozyumun ilk oturumu Doç. Dr. Mustafa Bakırci moderatörlüğünde gerçekleşti ve Uzman Sosyolog Ayşe Zere, Busenur Öksüz ile öğrenciler Ezgi Gökdemir ve Seda Nur Yapar sunumlarını yaptı.
İLK OTURUMDA GÜNDEM: KADIN, KIRSAL EMEK VE BABALIK
İlk oturumda “Köylüden Pazarcıya: Kırsal Emeğin Etnografyası”, “Ev Kadını Olmaya Dair Sosyolojik Bir Analiz”, “Türkiye’de Babalığın Dönüşümü” ve “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği ve Eğitim: 35 Yaş Üstü Kadınların Yükseköğrenim Deneyimleri” konuları ele alındı.
İKİNCİ OTURUM: DİN, LAİKLİK VE DİJİTAL OYUNLARDA İSLAMOFOBİ
Günün ikinci oturumunda, Doç. Dr. Mustafa Bakırci moderatörlüğünde, yüksek lisans öğrencileri Ziya Gökalp’in din ve laiklik anlayışı, dijital oyunlarda İslamofobi ve toplumsal kimlik konularında sunumlar yaptı.
ÜÇÜNCÜ OTURUM: KÜLTÜREL ÇEŞİTLİLİK VE SOSYAL PSİKOLOJİ
Üçüncü oturum Dr. Öğretim Üyesi Nezihe Başak Ergin moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Öğrenciler, Hatay’daki çok kültürlülük örneği, yalnızlık sosyolojisi ve Auschwitz kampı üzerine sunumlar yaptı. Oturum, Psikolojik Danışman Muhammet Şimşekoğlu’nun sosyal psikoloji üzerine konuşmasıyla sona erdi.
DEĞERLENDİRME OTURUMU VE KAPANIŞ
Program, Dr. Öğretim Üyesi Adem Güler’in değerlendirme oturumu ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Balcı’nın kapanış konuşması ile son buldu. Etkinlik, akademisyenler ve öğrenciler arasında büyük ilgi gördü.