Tedbir aldık, 40 milyon TL tasarruf yaptık

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Ekol TV’de Ezgi İzgi’nin konuğu oldu ve belediyenin mali durumu, Giresun’un turizm potansiyeli, altyapı çalışmaları ve sokak hayvanları gibi konularda açıklamalarda bulundu.

Tedbir aldık, 40 milyon TL tasarruf yaptık
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.10.2024
Düzenleme: 05.10.2024 19:16
13
A+
A-

Belediye Başkanı Köse, geçmişteki Giresun’u anımsatarak, şehrin eskiden kültür, ticaret ve sosyal yaşam açısından çok zengin olduğunu dile getirdi. Eski Giresun’un özlemini yaşadıklarını belirten Köse, “Büyüklerimizden duyduğumuz kadarıyla, o eski günleri geri getirmek için çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Şehrin o tarihi ve kültürel zenginliklerini tekrar canlandırmak istiyoruz” dedi.

TASARRUFLARIMIZ SONUÇ VERİYOR

Başkan Köse, Giresun Belediyesi’nin mali durumuna da değindi. Belediyenin ülke genelindeki en borçlu belediyelerden olduğunu belirten Köse, tasarruf tedbirleri uyguladıklarını ifade ederek, “Türkiye’deki bütün belediyelerin hepsi neredeyse borçlu durumda. Bizim belediyemiz de borçlu.Biz bunu biliyorduk. Ben bir önceki dönemde belediye meclis üyesiydim.Ama yönetimde olmadığınız zaman birebir borçların ne kadar olduğunu bilemiyorsunuz. Belediyemizin 1,7 milyar lira borcu çıktı. Bütçemizin de 1,75 milyar lira olduğunu düşünürsek nüfusa ve bütçeye oranla en borçlu belediyelerden biri olduğumuz ortaya çıkıyor. Dolayısıyla bu borç yükü geldik geleli sırtımızda ve hizmet yapmakta bizi zorluyor. Personellere ödeme yapmakta zorlanıyoruz. Bizler hem iş adamı kimliğimizle hem de tasarrufa yatkın kişiliğimizle ve ekibimizle doğru orantılı olarak büyük oranda bir tasarrufa gittik, önemsiz harcamaları durdurduk. Konaklama harcamalarınız durdurduk. Özel kalem harcamalarını çok küçülttük. Bu anlamda aylık 30-40 milyon lira tasarruf ediyoruz. Yine iş insanı olarak birçok şeyi daha ucuza yapma kabiliyetimizi ortaya koyduk. Dışarıdan hizmet alımını durdurduk. Kendi personelimiz, araçlarımızla, ekipmanımızla ve kendi imalatlarımızla şehrimize hizmet etmeye başladık. Bu anlamda yaptığımız tasarruflarla ekonomik sıkıntıların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Önemli bir yol aldık diyebiliriz” dedi.

SUDA YÜZDE 40 İNDİRİM YAPTIK

Başkan Köse, ekonomik sıkıntılara rağmen vatandaşlara verdikleri sözleri tutmaya özen gösterdiklerini belirtti. Seçim döneminde söz verdiği su faturalarında indirim yaptıklarını belirten Köse, “Günümüz şartlarının ve ekonomik koşullarının çok kötü olmasına rağmen böyle bir söz vermiştik. Geçtiğimiz dönemde suyun evlere ulaşmasında en büyük maliyet elektrikti. Elektrik enerjisine yüzde 40 zam geldi. Biz bu elektrik enerjisine gelen zammı suya yansıtmadık. Böylelikle yüzde 40 oranında hem emeklilere hem de normal hanelere indirim yapmış olduk. Verdiğimiz sözü tutmak üzere gelen zammı yansıtmadık” dedi.

ALTYAPIYA ÖNEM VERİYORUZ

Köse, Giresun’un coğrafi yapısı nedeniyle sel ve su baskınlarının sık sık yaşandığını ifade etti. İklim değişiklikleri ve küresel ısınmanın etkisiyle şiddetli yağışların arttığını belirten Köse, “Coğrafi şartlarımız dolayısıyla Giresun’un eğimli yapısından dolayı yağan yağmurun şehre akması, bazı derelerimizin iyi ıslah edilmemeleri ve iyi planlanmaları sebebiyle iklimin değişmesi ve küresel ısınma gibi nedenlerle aşırı ve şiddetli yağışlar sel ve su baskınlarına neden oluyor. En son Dereli’de yaşadık. İnşallah bir daha yaşamayız. Bizler şehrin önceden yapılmamış su tahliyelerini önemli ölçüde gidermeye çalışıyoruz. Birçok yerde önemli bir çalışma yürütüyoruz. Bazı yerlerde sorunların yaşandığı noktalarda çalışmalar yapıyoruz. Kronikleşmiş sorunları temelli bir çözüme ulaştırmak için çalışmalar yapıyoruz. Ekonomik şartlarımız iyi oldukça sorunların tamamının önüne geçeceğiz” dedi.

DONANIMLI BİR BARINAĞIMIZ VAR

Giresun Belediyesi’nin sokak hayvanları konusunda hassas olduğunu vurgulayan Köse, belediyenin donanımlı bir hayvan barınağına sahip olduğunu söyledi. Barınakta ameliyathaneler, röntgen cihazları ve kan tahlil üniteleri bulunduğunu belirten Köse, “Giresun Belediyesinin donanımlı bir hayvan barınağı var. Aynı zamanda bir hayvanat bahçemiz var. Giresun Belediyesi bu konuda hassastır. Giresun Belediyesinin bu konudaki yeterliliği üst düzeydedir. Tabi canlıların ihtiyaçları noktasında her şeye ihtiyaç vardır. Her şey onlar için lüzumludur. Biz elimizden geldiğince hayvan barınağında çok iyi şartlar oluşturmaya çalışıyoruz. Barınağımızda yine sokak hayvanları ile ilgili çok güzel çalışmalarımız var. Şikayetleri anında değerlendirip özellikle sokaktaki tehlikeli hayvanları yakalayıp hayvan barınağında uygun şartlarda yaşamlarına devam ettiriyoruz. Yine barınağımızın donanımlarından bahsedecek olursak hayvanlar için ameliyathane var. Kedi ve köpek mamalarını kendimiz üretiyoruz. Yine röntgen cihazlarımız var. Kan tahlil üniteleri var. Çok donanımlı bir barınağımız var. Biz dünyanın sadece insanlar için değil bütün canlılar için olduğuna inanıyoruz. Bu niyetle çalışıyoruz. Sokak hayvanlarını seviyoruz” dedi.

GİRESUN YETERLİ PAYI ALMIYOR

Başkan Köse, Giresun’un turizm potansiyelinin tam olarak değerlendirilemediğini ifade ederek, şehrin hangi tür turiste hizmet vereceğinin netleştirilmesi gerektiğini belirtti. “Yayla turizmi mi, deniz turizmi mi, yoksa tarihi eser turizmi mi yapacağız? Bu konularda turistlerin beklentilerine uygun çalışmalar yapmamız gerekiyor” diyen Köse, Giresun’un turizmden yeterli payı alamadığını düşündüğünü söyledi. Başkan Köse, “Bununla ilgili turistlerin beklentileri konusunda onlara ürün satmak, hoşça vakit geçirmeleri anlamında, eğlendirmek anlamında yeni yerler inşa edip turizmden daha fazla istifade etmemiz lazım” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.