UFK Başkanı Hamza Bölük’ten fındık ticareti uyarısı

Ulusal Fındık Konseyi (UFK) ve Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük, fındık ticaretindeki teamülleri bozmaya çalışanları sert bir şekilde uyardı.

UFK Başkanı Hamza Bölük’ten fındık ticareti uyarısı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.09.2024
23
A+
A-

Bölük, fındık ticaretinde devlet tarafından belirlenmiş TS 3074 ve TS 3075 gibi standartların ve yıllardır süregelen teamüllerin yok sayılarak yeni kurallar oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

“KANUN KOYUCU GİBİ DAVRANMAYIN”

Fındık ticaretinde TSE tarafından belirlenen %2 çürük kabul oranının keyfi olarak %1 veya %1,3 seviyelerine çekilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Bölük, “Kendi isteğine göre yeni kurallar koymak kanun koyucu gibi davranmaktır ve bu tür dayatmalar hukuksal ve ticaret etiğine uygun değildir” dedi.

FINDIK SEKTÖRÜNDE DAYANIŞMA VE İŞBİRLİĞİ VURGUSU

UFK Başkanı Bölük, fındık ticaretinde yıllardan beri uygulanan ve teamül olarak kabul edilen kuralların yerine yeni dayatmalar getirilmesinin sektör içindeki işbirliği ve dayanışmaya zarar vereceğini ifade etti. Bölük, mevzuat ve geleneksel uygulamaların dışına çıkılmaması gerektiğini belirterek, “Yeni sezonun hepimize hayırlar ve bereketler getirmesini diliyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.