Yılmaz: Kur’an kurslarımız milletimizin hizmetinde

Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, her yaş grubundan insanı Kur’an-ı Kerim’in hayat veren ilkeleriyle buluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

Yılmaz: Kur’an kurslarımız milletimizin hizmetinde
REKLAM ALANI
Yayınlama: 21.05.2024
13
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, bir dizi programa katılmak için geldiği Giresun’da Kur’an kurslarını ziyaret etti.

Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay’dan kurslarda gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi alan Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Kur’an kurslarının önemine değindi.

“NE MUTLU ZİHİNLERDE VE GÖNÜLLERDE HOŞ SADA BIRAKANLARA”

Tüm Kur’an kursu öğreticilerinin daha geniş kitlelere ulaşmak için azami gayret göstermesi gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, “Her yetişkinin hatırasında kendisinden çok etkilendiği, kimisinden Kur’an okumayı öğrendiği, kimisinden namaz sureleri dinlediği, kimisinden abdest almayı öğrendiği bir Kur’an kursu öğreticisi vardır. Ne mutlu, ömrünü insan yetiştirmekle geçirene, ne mutlu hafızlık, 4-6 yaş, 7-12 yaş, 13 yaş üstü, ihtiyaç odaklı ve  yaz Kur’an kurslarında gönüllere İslam sevgisi düşüren kıymetli hocalarımıza.

Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğretimi yanında, milli birlik ve beraberlik bilincinin geliştirilmesi, sevgi, saygı ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi, vatan, millet, bayrak, şehitlik, gazilik gibi milli ve manevi değerlerin özümsetilmesi, bir arada yaşama ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi gibi değerlerin kazandırılmasını amaç edinen Kur’an kurslarımıza 4 yaşındaki yavrularımızdan başlayarak tüm yaş grubundaki vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.

“YAZ KUR’AN KURSLARI 1 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR”

Her yıl milyonlarca çocuğun Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur’an kurslarına kayıtların  10 Haziran ve 8 Temmuz tarihleri arasında yapılabileceğini anımsatan Başkan Yılmaz, “Yaz Kur’an kursları, her yıl örgün eğitimin tamamlanmasının ardından yaz tatili boyunca milyonlarca öğrenciyi Kur’an kursları ve camilerimizde bir araya getirmektedir. Her yaş grubundan çocuk ve gencin katıldığı bu kurslar yaygın din eğitimi faaliyetinin en önemlilerinden biri olmaktadır.

Yaz Kur’an kursları, toplumun değişen dinamiklerine uygun olarak her yıl güncellenen program ve eğitimlerle desteklenen öğretici kadrosuyla hizmet sunmaktadır.” diye konuştu.

“CAMİ VE KUR’AN KURSLARI ÇOCUK SESLERİYLE ŞENLENSİN”

Yaz Kur’an kurslarında 4-6 yaş, 7-12 yaş ve 13 yaş üstü gençlere yönelik yaygın din eğitimi faaliyeti yürütüldüğünü belirten Yılmaz, “Yaz ayları, çocukların Kur’an’ı öğrenme ve okuma gayretiyle Allah’ın rızasını kazanma, anne babalarını sevindirme ve ömürlerini Kur’an ahlakıyla donatma aylarıdır.

Kurslarımız, çocuklarımızın kendini geliştirmeleri, arkadaş edinmeleri, sosyal ve sportif faaliyetlerle gününün tamamını değerlendirmeleri, namazları cami cemaatinin bir parçası olarak eda edebilmeleri, milli ve manevi değerleri içselleştirerek hayatlarının merkezine alabilmeleri için eşsiz bir fırsat ve bir imkandır.

Yaz, ömrün en kısa ama en verimli çağını Kur’an’la değerlendirme vaktidir. Yaz, hayat kitabı Kur’an’ı hayatımıza katma zamanıdır. Değerli velilerimizi yavrularını yaz Kur’an kurslarına göndermeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Hafızlık Eğitimi Daire Başkanı İbrahim Yılmaz’a Kur’an kursu ziyaretlerinde İl Müftü Yardımcıları Fatih Sarıgül, Özlem Gülbe ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ali Osman Yılmaz eşlik etti.

REKLAM ALANI