Hastane afet planına göre kitlesel yaralanmalara müdahale

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kapsamlı afet tatbikatı gerçekleştirildi

Hastane afet planına göre kitlesel yaralanmalara müdahale
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.09.2024
7
A+
A-

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2024 yılı Hastane Afet Planı (HAP) çerçevesinde, kitlesel yaralanmalı olaylara yönelik geniş çaplı bir tatbikat düzenledi. Tatbikatta, senaryo gereği bir karayolu köprüsünde meydana gelen otobüs kazası sonrası çok sayıda yaralıya müdahale edildi.

AFAD, İTFAİYE VE UMKE’NİN YOĞUN KATILIMI

Tatbikata AFAD, itfaiye, UMKE, 112, emniyet birimleri, ATAK, İHH, MEB AKUB ve Çotanak Off-Road ekipleri katıldı. Kazazedeler, senaryoya göre araçlardan ve sudan kurtarılarak Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. İlk tedaviler, hastane önünde kurulan triaj çadırında yapıldı.

GÜVENLİK VE PSİKOSOSYAL DESTEK BİRİMLERİ DEVREDE

Tatbikat sırasında hasta yakınlarının taşkınlık çıkarması üzerine güvenlik ekipleri olaya müdahale etti. Ayrıca, hasta yakınları için bekleme alanı ve psikososyal destek masası kurularak acil durum yönetimi sağlandı.

OLAY YÖNETİM EKİBİNDEN BAŞARILI KOORDİNASYON

Hastane Başhekimliği tarafından kurulan Olay Yönetim Ekibi, tatbikatın her aşamasını koordine ederek başarılı bir kriz yönetimi sergiledi. 23 kazazedenin tedavi altına alınmasıyla hastanenin afet müdahale kapasitesi değerlendirildi.

AFET YÖNETİMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Tatbikat, hem hastane içi afet yönetiminin güçlendirilmesi hem de kamu ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğinin artırılması açısından büyük önem taşıdı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.