Olasılık

Yayınlama: 27.02.2023
188
A+
A-

Öteki adıyla ihtimal…

Bahsi geçen bu terimde iki zıt kutuplu durumlar söz konusudur.

Bir tanesi şahane diğeri ise berbat bir durum… Olumlu-olumsuz, artı-eksi, şişman-zayıf, vs vs…

Ancak bir olay için değerlendirilen iki ters sonuçtan genel olarak olumsuz sonuçların dikkate alınması dikkat çekici bir hâl… Gayette normal. Çünkü olumsuz ihtimaller her konuda ağır basmaktadır.

Nedeni ise ;

1-) Zeki insanlar daima negatif ihtimali dikkate alarak bir senaryo üretiyorlar

2-) Bu ikincisinde ki kişiler benim gibi bakar- körrr… Başlığı atarken aklımda beliren en etkili vahamet ise 6 Şubat’ta on ilimizi haritadan silecek kadar tesirli olan deprem- depremler… Yaşanan bu dramatik doğa olayı sonucu toplumumuzda ortaya çıkan bir hâl sözkonusu olmuştur.

İnsanlarımızın, müslüman âleminin birbirlerine karşı böyle zaafiyetlerde anında ilk yardım… Çok gururlandirici bir vaziyet. Çünkü böylesine şiddetli bir deprem sırasında fotoğraf karesinde beliren görüntü- görüntüler karşısında ağlamamak neredeyse de imkansız bir sonuç.

Fakat sn Cumhurbaşkanımızın her fırsatta gündeme getirmiş olduğu yatay mimari ve kentsel dönüşüm düşüncesinin ne kadar önemli olduğu böyle bir hazin soncunda bağıra bağıra ben buradayım diyerek önemliligini kat ve kat ortaya sermiştir… Tartışmaya hiç gerek yok.

Artık bizler vatandaş olarak bu ve bu gibi durumlar karşısında hezeyana uğramamak için, önlemini al gerisini Yaradana bırak. Tabiiki İlahi Adalet her yer ve zamanda olduğu gibi yine çalışanın, dirsek çürüten in yanında. Ömrümde bir kere ölürüm sanma sen insanı gördükçe yanilacaksin…

Hoscakalınız, sağlıcakla…

REKLAM ALANI
Yazarın Son Yazıları
09.06.2023
14.03.2024
27.02.2024
03.05.2024
27.02.2023