Ordu-Giresun Havalimanı 50 gün uçuşlara kapatıldı

Deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanında bakım çalışmaları başlıyor

Ordu-Giresun Havalimanı 50 gün uçuşlara kapatıldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.09.2024
25
A+
A-

Türkiye ve Avrupa’da deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, bugünden itibaren 50 gün süreyle uçuşlara kapatılacak. 22 Mayıs 2015 tarihinde hizmete açılan havalimanı, bu süreçte bakım ve onarım çalışmaları için geçici olarak hizmet veremeyecek.

2023 YILINDA DA 10 GÜN KAPATILMIŞTI
Ordu-Giresun Havalimanı, 2023 yılının Kasım ayında PAT sahaları onarımı ve apron genişletmesi nedeniyle 10 gün kapatılmıştı. Aynı çalışmalar bu yıl daha kapsamlı şekilde devam edecek ve havalimanı 16 Eylül-5 Kasım 2024 tarihleri arasında kapalı kalacak. Bu dönemde PAT saha onarımı ve apron genişlemesi işlemleri yapılacak.

KAPASİTESİ ARTIRILACAK, TAKSİ YOLU YENİLENECEK
Bakım çalışmaları sonucunda, havalimanındaki uçak park sahası sayısı 5’ten 9’a çıkarılacak. Ayrıca, mevcut taksi yoluna alternatif olarak ikinci bir taksi yolu inşa edilecek, böylece havalimanının kapasitesi ve hizmet kalitesi artırılmış olacak.

SON UÇUŞ İSTANBUL’A YAPILACAK
Havalimanı, 16 Eylül 2024 tarihinde son uçuşunu İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na saat 21.40’ta gerçekleştirecek ve ardından 50 gün süreyle kapalı kalacak.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.