Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi İl Çalıştayı yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde “Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi İl Çalıştayları” gerçekleştiriliyor.

Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi İl Çalıştayı yapıldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 21.12.2023
56
A+
A-

Giresun’da da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonun da “Türkiye Yüzyılı Din öğretimi Giresun İl Çalıştayı” Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde yapıldı. Çalıştaya, Bakanlık Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Bünyamin Akyüz, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün ile Giresun Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden akademisyenler, il müftü ve müftü yardımcıları, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri, meslek dersleri öğretmenleri ve rehber öğretmenler ile sivil toplum kuruluşları, veli ve öğrenci temsilcileri katıldı.

Din Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Akyüz, “Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi İl Çalıştayları” başta olmak üzere ile din öğretimi hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar ve projeler özelinde bakanlığın faaliyetleri, hedefleri ve sahadan beklentileri başta olmak üzere önemli konulara değindi. Akyüz, gelişen teknoloji ve çevre etkileriyle her geçen gün değişiklik gösteren Öğrenci profilinin, eğitimcilerin, eğitim teknikleri ve uygulamalarının ihtiyaçları tam olarak karşılaması için bu tür çalıştay vb. faaliyetlerin önemine vurgu yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Tosunoğlu da,  “Bizler de ilimizde yürüttüğümüz faaliyetlerle Türkiye Yüzyılının çocuklarına ve gençlerine hitap edecek uygulama ve yaklaşımları çoğaltma, geliştirme çabası içerisindeyiz. Bu kapsamda düzenlediğimiz Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi İl Çalıştayında; İmam hatip okullarında yürütülen akademik, sosyal, kültürel, sportif, mesleki ve sosyal sorumluluk çalışmaları, okul kültürü oluşumu ve tanıtım faaliyetleri, bir üst öğrenime hazırlık çalışmaları, okullar arası farklılıkların azaltılması ve okullara erişim kapsamında örnek ve özgün uygulamaların yaygınlaştırılması, imam hatip liseleri, meslek dersleri ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersi, din, ahlak ve değer alanı seçmeli derslerinin öğretimine ilişkin Bakanlığımızın bizlerden beklentileri, sorun alanları ve geliştirilmesi gereken hususlar birlikte masaya yatırılacak, karşılaşılan temel sorunlar ile din öğretimindeki yeni uygulamalar konusunda siz değerli katılımcıların, çözüm ve önerilerini diğer meslektaşları ile paylaşmaları sağlanacaktır. Bu yönleriyle çalıştaya, ilimizde din öğretimi alanında hizmet veren kurumların siz kıymetli temsilcilerinin sunacağı katkılar, ilimiz özelinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin kişisel ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, güncel öğretim yöntem ve tekniklerinin öğretmenler ve diğer paydaş kurumlarla paylaşılması, en önemlisi de öğrencilerimize aktarılması bakımından büyük önem arz etmektedir” dedi.

İl Müftüsü Kılıçbay da, Din öğretimi hizmetlerinin çocuklarımızın dünyevi ihtiyaçlar yanında manevi yönlerinin gelişimine katkı sağladığını dile getirdi. Açılış konuşmalarını takiben, çalıştayda oluşturulan 12 farklı çalışma gurubu, farklı konular üzerine yoğunlaşarak din öğretimi hizmetlerinde mevcut durum, ihtiyaç ve sorunları masaya yatırdı. Çalışma gruplarındaki katılımcılar, din öğretiminin niteliğini artırıcı, yenilikçi görüş ve çözüm önerilerini birbirleriyle paylaşarak çalıştay raporunun oluşmasına önemli katkılar sağladı.

Çalıştayın sonunda tüm katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.

REKLAM ALANI