Giresunlu minikler “Tekne Orucu” tuttu

Giresun İl Müftülüğüne bağlı Mustafa Mert 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğrencileri “tekne orucu” etkinliğiyle Ramazan sevincini yaşadı.

Giresunlu minikler “Tekne Orucu” tuttu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.03.2024
13
A+
A-

Giresun İl Müftülüğüne bağlı Mustafa Mert Kur’an Kursuna devam eden 4-6 yaş grubu öğrenciler için Ramazan ayının güzelliklerini hissettirebilmek amacıyla “Tekne Orucu” etkinliği düzenlendi.

Programda çocuklar ilk oruçlarını tutarak, öğle vaktinin girmesiyle birlikte hazırlanan ikramlıklar ile iftarlarını yaptı.

Çocukların sevincine ortak olan Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, halk arasında sahur vaktinden öğle ezanına kadar yemek yenilmemesi anlamına gelen tekne orucuyla çocuklara, irade terbiyesinin aşılandığını vurguladı.

“ÇOCUKLARI RAMAZAN İKLİMİNE ALIŞTIRAN GELENEK”

Anadolu’nun eski ve köklü geleneklerinden biri olan tekne orucunu yaşatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten İl Müftüsü Kılıçbay, Çocuklarımızı sevgi ve şefkatle büyütmek, onların iyi bir eğitim almasını temin etmek ve onları yarınlara hazırlamak, anne­ babalar olarak elbette görevimizdir. Bununla birlikte, gözbebeğimiz yavrularımıza bırakacağımız en değerli miras, onların yüce dinimiz İslam’ı doğru bir şekilde öğrenmelerini ve iyi birer Müslüman, iyi birer insan olarak yetişmelerini sağlamaktır. Onlara Rabbimizi, Peygamberimizi, Kitabımızı tanıtmaktır.

Bilhassa içinde bulunduğumuz rahmet, mağfiret ve bereket ayı Ramazan, bunun için güzel bir fırsattır. Tekne orucu da alimlerin küçük yaştaki çocukları oruca alıştırmak için önerdikleri tenkiye orucuna dayanmaktadır.” dedi.

REKLAM ALANI